Om oss

Kwanza Sailing Team

Team Kwanza har på ett unikt sätt haft en kontinuitet i sin besättning och har på detta vis nått resultat på samma nivå som professionella seglare. Idag är Kwanza en av Sveriges absolut främsta havskappseglingsbåtar med potential att nå en topplacering på VM. Bröderna Haeger har kappseglat tillsammans sedan slutet av 70-talet, Per Borgillen, Per Säre och Lars Sparrmark kom ombord tidigt 90-tal, Jonas Bratt år 2001 och ett par år senare förstärktes besättningen ytterligare av matchracingseglarna Hans Larsson och Mattias Gunnarsson. Sedan dess har besättningen haft samma positioner ombord vilket bevisligen givit goda resultat.  

Båten

Till säsongen 2017 har First 35an bytts ut mot en X-41a. Den första säsongen har använts till att vi ska lära oss båten och inventera behovet av uppgraderingar i form av utrustning, arbete och nya segel. First 35an Kwanza var från 2010 och optimerades successivt med bland annat nya segel och ny rigg. Dessa åtgärder i kombination med systematisk träning och tävlande ledde till att First 35 Kwanza var en av Europas vassaste i sin klass. 

Förutsättningar

Under vintern 2017-2018 kommer köl, roder och bottenfinish få en hög prioritet. Segelgarderoben behöver kompletteras, nya fall och ett antal olika beslag kommer att införskaffas. Ett träningsschema för våren 2018 håller på att planeras tillsammans med andra likvärdiga båtar på den svenska västkusten. Det viktigaste är dock regattor mot andra duktiga besättningar och tid på vattnet tillsammans vilket kommer att ge den bästa träningen.

Våra partner