Teamet på Kwanza

Per Borgillen

Storsegeltrim. Har kappseglat hela sitt liv svensk och tysk mästare i J24a, svensk mästare i havskappsegling. Försäljningschef på Goretex.

Sten Haeger

Rorsman och rigtrim. Uppvuxen med segling med otaliga klassegrar i Tjörn Runt. 3a på EM i J24a 1992, tysk mästare 1994. Svensk mästare i havskappsegling 2006. Arbetar i finansbranschen.

Christian Haeger seglar på Kwanza

Christian Haeger

Spinnakertrim, taktik och sponsorer.
Har kappseglat i närmare 40 år. Största merit 2:a i Mästarnas Mästare 2006, 3a EM i J24a. Managementkonsult på Acando har jobbat med telekom i Afrika under fem år. 

Lars Sparrmark

Focktrim och segelmakare. Framgångsrik vindsurfare och Maxi Racerseglare. Har seglat med Team Kwanza sedan start och är kundansvarig på CGI. 

Mattias Gunnarsson

Fördäcksgast med ansvar för linjen vid starterna. Svensk mästare i havskappsegling 2006, vinnare av Marstrand Big Boat Race och KDY i Rungsted. Jobbar som försäljnings- ansvarig och vice VD på Leröy Seafood.


Per Säre seglar på Kwanza

Per Säre

Keyboard (fall och trim). Största meriter 2 gånger svensk mästare, 3:a på EM i J24, 2:a på IYRU VM. Idag Export Manager på Spendrups Bryggeri.

Tim Danielson

Fördäck. Kappseglingen tog fart på allvar i tvåmansjollen 420 och tills idag 14 st Gotland runt seglingar med ett par klassegrar. Flera SM vinster och EM/VM medaljer och en atlantkrossning i VO70. Jobbar på KSSS. 


Hans Larsson

Taktik och strategi. Har framgångsrikt seglat matchracing och RC44a, svensk mästare i havskappsegling. Seglat med Team Kwanza sedan 2005. Arbetar som Art Director på konsultföretaget Idnite.

Johan Haeger seglar på Kwanza

Johan Haeger

Floater och hemsida. Har familjeseglat sedan barnsben och är ny i teamet. Nyss tagit sin master från Stanford inom Industriell Ekonomi med fokus på sustainability.

Gustav Melander

Gustav Melander

Fördäck. Jobbat som seglarinstruktör under 8 år. Största merit 3:a i Norska Mästerskapen 2017. Läser andra året på KTH, Industriell Ekonomi.


Gunnar Hemgren

Mastman som havskappseglat sedan 80-talet med egenbyggd Wasa 410. Ny i Team Kwanza men redan en nyckelperson. Jobbar med internationell projektfinansiering.

Våra partner